Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

8 Stron V   1 2 3 > »   
Closed TopicStart new topic
Academy of Role Play
Harrison Rickels
Greg

Grupa: Moderator

Post #1 post wto, 02 mar 2010 - 19:31

Academy of Role Play jest projektem stworzonym głównie dla nowych graczy, którzy mają problem z poradzeniem sobie na serwerze, zrozumieniem wszystkich pojęć. Przede wszystkim dzieje się to przez to, że nie mają oni pośrednika, który mógłby im pomóc, a oni sami trudzą się z tutejszymi sprawami. W całym projekcie mamy podział na dwie grupy: opiekunów, jak i podopiecznych. Opiekun ma za zadanie oprowadzenie podopiecznego, wytłumaczenie mu zasad i pomóc w problemach. Doradzanie w trudnych sytuacjach i tym podobne. To właśnie opiekun gracza pomógłby mu wybrać odpowiednią drogę w trakcie kreowania postaci, pokazałby mu zalety i wady danych typów postaci. Nowy gracz, jeżeli miałby jakikolwiek problem, to kierowałby go w pierwszej kolejności do swojego przydzielonego opiekuna, który to pomógłby mu w wątpliwościach, a jeżeli sprawa musiałaby być rozwiązana przez administratora, doradziłby, co napisać w treści wiadomości, do którego lepiej napisać w takiej sytuacji. Głównym pomysłodawcą tego jest FREEQ, który nie mógł się zajmować tym z racji wielu innych spraw na głowie. Przekazał on AoRP Waflowi, jednak ten miał przerwę w grze, dlatego cały projekt przejąłem ja, jako iż mam więcej czasu, a ponadto angażowałem się w rozwój projektu. Wszystko wystartowało 6 listopada.

------------------------------

Funkcja opiekuna.

Jeżeli jesteś chętny do pomocy nowym graczom, nauczyć ich nowych pojęć, radzenia sobie w przyszłości, funkcji poszczególnych rzeczy - możesz postarać się o funkcję opiekuna. Na początku jednak trzeba sobie zadać pytanie, czy rzeczywiście jest się skłonnym do takiej rzeczy. Do pracy trzeba być przede wszystkim niezwykle cierpliwym, opanowanym, posiadać nieco więcej czasu - takie rzeczy są wskazane. Wymagane jest także posiadanie większego stażu na serwerze. Nie można przede wszystkim mieć większych przewinień na koncie - to świadczy o znajomości regulaminu, która tutaj musi być w jak najlepszym stanie. Wystarczy napisać do mnie poprzez PW aplikację, której kod można znaleźć poniżej.

Aktualnie mamy już wystarczającą ilość opiekunów, jednak w razie wątpliwości zapraszam na Skype lub PW.

KOD
[b]Nick głównej postaci, ksywka[/b]:
[b]Namiary potrzebne do kontaktu (Skype, XFire itd.)[/b]:
[b]Masz jakieś większe przewinienia na koncie? Jakie?[/b]:
[b]Jeśli tak to pokaż screen logów z kokpitu (kicki, jaile, ostrzeżenia)[/b]:
[b]Jak długo grasz na LS-RP oraz na serwerach Role Play?[/b]:
[b]Czy jesteś w stanie poświęcać co najmniej dwie lub trzy godziny tygodniowo?[/b]:

Tytuł wiadomości: [Opiekun] Twój nickname.

Jak to wszystko działa? Czyli część dla nowych graczy.

Nie możesz sobie poradzić z panującymi tutaj zasadami? Chciałbyś się zapisać do Academy of Role Play? To jest bardzo prosta sprawa, wystarczy skopiować poniższy kod, uzupełnić pola i wysłać go do mnie poprzez PW. Po chwili gracz pragnący się zapisać do akademii dostanie informacje, które dotyczą jego opiekuna. Jego obowiązkiem będzie wybranie odpowiedniego komunikatora i następnie zgłoszenie się do niego. Należy jednak pomyśleć, dlaczego chcielibyśmy dołączyć do akademii. Skupiamy się wyłącznie na graczach, którzy mają prawdziwe problemy z grą. Jeżeli zamierzasz zadać parę prostych pytań - możesz sobie z góry darować. Zająłbyś wtedy tylko niepotrzebnie miejsce, kiedy w kolejce mogliby być rzeczywiście potrzebujący gracze.

KOD
[b]Nick głównej postaci, ksywka[/b]:
[b]Namiary potrzebne do kontaktu (Skype, XFire itd.)[/b]:
[b]Aktualnie posiadana wiedza na temat gry[/b]:
[b]Chciana do wykreowania postać, jej cele (np. policjant)[/b]:
[b]Jakiekolwiek dodatkowe uwagi[/b]:

Tytuł wiadomości: [Podopieczny] Twój nickname.

Wymagania dla nowych graczy.
  • Chęć współpracy i rozwoju swoich umiejętności Role Play.
  • Wiedza o tym, jaką postać chcesz kreować, gdyż nikt Ci nie powie, jak powinieneś grać, gdy nie będziesz znał swoich celów.
  • Motywacja do nauki i wiara w osiągnięcie celu. Pamiętaj - nigdy nie mów nigdy i się nie poddawaj.

Informacje dla opiekunów i podopiecznych.

Współpraca kończy się wtedy, kiedy podopieczny posiada uzupełnioną wiedzę na temat wymienionych niżej punktów, będąc przy tym zakwalifikowanym do poziomu zaawansowanego.

1. Oprowadzenie po Los Santos przez opiekuna.
  2. Omówienie czatów, między innymi IC, OOC, korespondencji.
  3. Nauka używania komend /me (/ja) oraz /do.
  4. Omówienie pojęć używanych na serwerze (MG, PG, HK, CK, CK2, RK, SK, AFK, DM, RP, NON-RP, EPP).
  5. Stosowanie animacji w trakcie gry.
  6. Sposoby zarobku, w tym prace, frakcje.
  7. Rozwijanie postaci i kierunek jej kreowania.
  8. Jazda pojazdem na serwerze w sposób Role Play.
  9. Rozgrywanie prostych akcji Role Play.
  10. Zasady postępowania poszczególnych frakcji i omówienie ich roli.
  11. Nauka odgrywania zachowań w danych sytuacjach.
  12. Rozgrywanie rozwiązłych akcji Role Play.

Jak podopieczny nie zgłosi się do opiekuna w ciągu pięciu dni, zostanie on usunięty z akademii. Nie można ponadto darować żadnych sum pieniężnych, nie mówiąc tutaj o drobnych rzeczach, jak np. telefon. Podopieczny lub opiekun ma prawo zrezygnować z drugiej osoby, jeżeli nie wykazuje ona żadnej współpracy, zrozumienia. O wszystkim należy przy tym poinformować mnie.

Poziomy zaawansowania w grze Role Play.
  • Poziom początkujący - gracz dopiero zaczyna grę na serwerze typu Role Play, potrafi rozróżniać czaty OOC i IC, rozumie i używa komend tj. /me, /do. Gracz zna i rozumie pojęcia rozgrywki na serwerze, potrafi stosować podczas gry odpowiednie animacje.
  • Poziom średni - gracz jest trochę wtajemniczony w zasady Role Play, potrafi wszystko z zakresu stopnia pierwszego (czyt. początkującego), ponadto: potrafi znaleźć źródło zarobku, zna i rozumie na czym polegają dane frakcje, potrafi rozwijać i kreować swoją postać, potrafi jeździć pojazdami w sposób Role Play, umie rozegrać prostą akcję Role Play.
  • Poziom zaawansowany - gracz potrafi wszystko z zakresu stopnia pierwszego oraz stopnia drugiego (czyt. poziomu początkującego i średniego), ponadto: potrafi stosować długie i dokładne /me oraz /do, zna zasady postępowania i gry poszczególnych frakcji, potrafi odegrać zachowania Role Play adekwatne do aktualnej sytuacji, oraz umie rozegrać rozwiązłą akcję Role Play.

Regulaminy, przydatne informacje, tutoriale.

Informacje dotyczące opiekunów, ich obecnych podopiecznych.
  • Charlton Dillinger (Lovelas)[Skype: lovelas.s] - opiekuje się: Johny Modono.
  • Charlie Delarazzo (Michau) [Skype: frytek131] - opiekuje się: Dwayne Dayghton.
  • Alessio Luciano (Szyba) [Skype: szyba94, Xfire: szyba956] - opiekuje się: Matthew Nelson.
  • Jenny Walter [Skype: jw00005, Gadu-Gadu: 5694950] - opiekuje się: Roman Smirnov.
  • John Mikulsky [Skype: dario_997] - opiekuje się: brak.
  • Silas Marevi [Skype: Silas94PL, Gadu-Gadu: 10206813] - opiekuje się: brak.
  • Paulie Vallerino (b3leek) [Skype: bali.95, Gadu-Gadu: 13069217, Xfire: b3leek] - opiekuje się: brak.
  • Joey O'Connor (Adrian) [Skype: joeyo231, Xfire: joeyo231] - opiekuje się: brak.
  • John Grey (Greju) [Skype: hubsonek0224] - opiekuje się: brak.
  • Martin Brown [Skype: martinox.pl, Gadu-Gadu: 4028208] - opiekuje się: Carl Price.
  • Christopher Lombardo (zed) [Skype: h00lpl, Xfire: 20zed09] - opiekuje się: brak.
  • Johnny Piazzolla (Koks) [Skype: pakoks2, Xfire: pakoks2] - opiekuje się: brak.
  • Lenny Pesciano (luzer) [Skype: divajd, Xfire: divajd2] - opiekuje się: brak.
  • Vladimir Avtorkhanov (West) [Skype: pyzdra197] - opiekuje się: Korey Kolman.
  • Hans Hotlen (Lars) [Skype: lars.rainer] - opiekuje się: brak.
  • Delmar Weems (Duszek) [Skype: bboyhotpants, Xfire: iduch] - opiekuje się: Rodney Washington.

Uwagi.

Zachęcamy do uczestniczenia w tymże projekcie, a ponadto informowania o nim nowych graczy. Nie każdy zapewne ma pojęcie, że coś jak Academy of Role Play istnieje. Jedynymi źródłami mogą być forum i strona główna, na której zostało umieszczone ogłoszenie o tym. Mamy przy tym nadzieję, że jest to teraz zauważalne. Do projektu może się zapisać praktycznie każda osoba, nie ma tutaj żadnych specjalnych progów.

Academy of Role Play jest teraz w moich rękach, gdyż Wafel miał przerwę w grze. Nie mogło to przecież stanąć w miejscu, więc powierzył mi on funkcję lidera, przez co teraz ja będę pełnił jego poprzednie sprawy. Po co nowy temat? Mam przez niego możliwość łatwiejszego zarządzania, uwierzcie mi.

Dlaczego akurat założony został temat w tym dziale? Nie pełni on tylko informację na temat projektu. Możemy tutaj wspólnie podyskutować na ten temat, dążyć do rzeczy, które miałyby pomóc. To tutaj właśnie jest miejsce na wyrażanie swojej opinii, uwag. Wspólnie moglibyśmy dojść do jeszcze większych sukcesów, by tylko nowi gracze mieli zaoferowaną przez nas pomoc. Mogę z góry powiedzieć, że jesteśmy otwarci na propozycje, które miałyby wpłynąć pozytywnie na rozwój Academy of Role Play.

Ten post został edytowany przez Jack Pullow: sob, 13 mar 2010 - 22:12

--------------------
Go to the top of the page
+Quote Post
James Rosotti
Caman

Grupa: Użytkownik

Post #2 post wto, 02 mar 2010 - 19:32
On u mnie pracuje! <chwali się>

Powodzenia po przejęciu projektu od Wafla.

--------------------
+Quote Post
Kenneth Ronson
FREEQ

My statusSkype : quentin.luciano

Post #3 post wto, 02 mar 2010 - 19:48
Powodzenia w prowadzeniu AoRP. smile.gif Już trzeci prowadzący.

--------------------

"W życiu znam się na dwóch rzeczach: na pokerze i na ludziach. Dlatego nigdy nie przegrywam." - Szybki (Odwróceni)
+Quote Post
Nicholas Handler
Mikołcz

Gadu-Gadu : 5626072
My statusSkype : Miki17131
My status xFire : mikolcz

Post #4 post wto, 02 mar 2010 - 19:50
No, powodzenia Pulower - żebyś ty szybko tego nie opuścił. Co do Wafla - wróci i tak.

@DOWN : Wrócisz.

--------------------
Kończę na jakiś czas grę na ls-rp, wrócę gdy wrócę. Narka.
+Quote Post
Sahir Habash
Wafel.

My statusSkype : wojtek96p
My status xFire : wojtman05

Post #5 post wto, 02 mar 2010 - 19:58
CYTAT(Nicholas Handler @ wto, 02 mar 2010 - 20:50) *
Co do Wafla - wróci i tak.

Nie wrócę.

--------------------
Los Santos Islamic Royals Skinpack v2.0 coming soon.
+Quote Post
Rico Alvarez
Naczelny mechazord eleski.

Gadu-Gadu : N
Tlen : U
My statusSkype : B
My status xFire : E
My status Aqq : K

Post #6 post wto, 02 mar 2010 - 20:03
Trzeci, obyś długo i dobrze to pociągnął. Powodzenia.

--------------------
+Quote Post
Alessio Luciano
Szyba

Grupa: 23rd Recon Company

Gadu-Gadu : 6277851
My statusSkype : szyba94
My status xFire : szyba956

Post #7 post wto, 02 mar 2010 - 20:14
Taa, ciągnij ten wózek dalej. Pozostaje opiekunem nadal...

--------------------

Corporal of 23rd Recon Company
+Quote Post
Harrison Rickels
Greg

Post #8 post śro, 03 mar 2010 - 17:20
Formularze aplikacyjne, jak i lista opiekunów zostały zaktualizowane. Dodam jeszcze, że owe stanowisko wiąże się z byciem wzorem dla innych graczy. Jeśli jednak będą na Was jakiekolwiek skargi, to liczcie się z tym, że zostaniecie wyrzuceni z projektu.

--------------------
+Quote Post
Robert Walker
no avatar
Nałogowiec

Post #9 post śro, 03 mar 2010 - 18:41
Reaktywacja, no to powodzenia tylko życzyć, Pullower. wink.gif

--------------------
w mojej krainie, zbakany chodzi nawet Rydzyk.
+Quote Post
Matt Royston
Ice cold.

Grupa: Zbanowany

My statusSkype : roystonmatt

Post #10 post śro, 03 mar 2010 - 18:46
CYTAT(Jack Pullow @ wto, 02 mar 2010 - 19:31) *
Poziom zaawansowany - gracz [...] potrafi stosować długie i dokładne /me oraz /do

Nie podoba mi się ten punkt, myślałem że z epoki kamienia już wyszliśmy. Czemu ciągle panuje stereotyp że długie /me = dobry gracz? Toż to faworyzowanie LSCFiaków.

--------------------
Piszę poprawnie po polsku. I boli mnie, kiedy używacie słów, o których znaczeniu nie macie pojęcia.

CYTAT(Tet)
' Zawiesiłem się, masz rację synku, i wiszę dotąd,
razem z poprzeczką, dla ciebie to jest za wysoko '

Weźmie ktoś tego psa?
+Quote Post
Harrison Rickels
Greg

Post #11 post śro, 03 mar 2010 - 19:08
CYTAT(Matt Royston @ śro, 03 mar 2010 - 18:46) *
Nie podoba mi się ten punkt, myślałem że z epoki kamienia już wyszliśmy. Czemu ciągle panuje stereotyp że długie /me = dobry gracz? Toż to faworyzowanie LSCFiaków.

A niby dlaczego faworyzowanie LSCF czy tam SCCF? Fakt, członkowie owej organizacji słyną z bardzo rozbudowanego /me, no ale nie tylko oni tak grają. Poza tym nie wiem co ma do rzeczy porównanie epoki kamienia ze stylem gry.

--------------------
+Quote Post
Matt Royston
Ice cold.

Grupa: Zbanowany

My statusSkype : roystonmatt

Post #12 post śro, 03 mar 2010 - 19:11
Obrazowe ukazanie tego, że serwer istnieje od ładnych kilku lat, a i tak wszyscy podporządkowują się stereotypom. Personalnie bez urazy, ale to moje zdanie.

--------------------
Piszę poprawnie po polsku. I boli mnie, kiedy używacie słów, o których znaczeniu nie macie pojęcia.

CYTAT(Tet)
' Zawiesiłem się, masz rację synku, i wiszę dotąd,
razem z poprzeczką, dla ciebie to jest za wysoko '

Weźmie ktoś tego psa?
+Quote Post

8 Stron V   1 2 3 > » 
Closed TopicStart new topic

Wersja Lo-Fi Aktualny czas: środa, 08 wrzesień 2010 - 14:25